Uitslag NK Masters 7 t/m 9 mei in Eindhoven (50)

Afgelopen weekeinde werden in Eindhoven de Open Nederlandse Master Kampioenschappen gehouden. In totaal kwamen er meer dan 500 zwemmers uit negen Europese landen aan de start in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. Namens Neptunus '58 kwamen Frank Hovenier en Sandra Schellekens aan de start. Beiden zwemmen in de categorie 25+.

Vrijdag stond de 1500 vrij op het programma, waarop Sandra als derde ingeschreven stond. In de serie voor haar had een van haar concurrentes al een erg scherpe tijd klokken en dus ging Sandra hard van start. Van begin af aan lag ze voor op haar concurrente in baan 7, die als tweede ingeschreven stond en in een constante race wist ze deze voorsprong te behouden, waardoor ze als derde eindigde en dus brons behaalde. Ze verbeterde haar beste tijd in het 50-meterbad met dertien seconden. Een dag later startte ze op de 400 vrij. Na 350 meter lag ze nog zesde, maar met een grote versnelling in de laatste 50 meter wist ze nog twee plaatsen te stijgen. Ze verbeterde haar persoonlijke toptijd uit het 50-meterbad met ruim twee seconden. Omdat in de laatste serie één van haar concurrentes in de categorie 25+ bewoog bij de start en werd gediskwalificeerd, veroverde ze wederom brons. Op de 200 vrij kon ze niet meer versnellen in de laatste baan, waardoor ze een halve seconde boven haar beste tijd uit het 50-meterbad bleef en als zesde eindigde. Tot slot zwom ze op de 50 vrij 0.03 boven haar beste tijd in lang bad en eindigde ze als zesde. Ze verbeterde wel haar eigen masterrecord. Op de slotdag moest ze een snelle start op de 800 vrij bekopen met een mindere tweede helft van de race, maar desondanks hield ze de schade beperkt. Na zestien banen verbeterde ze haar beste tijd in het 50-meterbad met zes seconden. Haar eindtijd was op dat moment de derde tijd bij de dames 25+, maar in de laatste serie startte nog één leeftijdsgenote. De hele race bleef het spannend, maar uiteindelijk behaalde de Schijndelse zwemster brons met slechts 0.48 seconde voorsprong. 's Middags startte Sandra ook nog op de 50 vlinder. Na een lang weekend ging de baan vlinderslag verrassend goed, want ze verbeterde niet alleen haar pr in het 50-meterbad met bijna anderhalve seconde, maar het was ook 0.4 seconde sneller dan haar beste tijd in het 25-meterbad. Ze sloot het toernooi af met een achtste plaats.

Frank Hovenier zwom op zaterdag de 50 vrij en 50 school. Op beide afstanden bleef hij boven zijn persoonlijke records, en hij eindigde als 17e op de vrije slag en als twaalfde op de schoolslag. Zondag stonden de 50 vlinder en 50 rug op het programma. Ook hier bleef hij boven zijn beste tijden, maar op de rugslag was er wel een nieuw masterrecord. Op zowel de 50 vlinder als de 50 rug was er een achtste plaats.

Uitslagen

Uitslag Neptunus '58


Terug naar 'uitslagen wedstrijdzwemmen'